Der var engang...

 

Gærum Auto- og Traktorværksted blev startet i 1957 af Henning Jacobsen.
Henning fik etableret et lille værksted og en Esso tankstation som han drev indtil 1965 hvor han lejede faciliteterne ud til en Jørgen W.
Han kørte på få år firmaet i sænk så da Kristian Øhrgaard overtog gesjæften og det tilhørende hus i 1969 var det bare at starte helt fra scratch. Alt var tømt. Værktøjet var væk, tankene var tømt, telefonen var lukket og derfor var det også svært for Kristian at få banken med. De indvilgede dog i at lade ham starte op med en kassekredit på 3.000,-
Allerede fra overtagelsen i 1969 var Torkild med som mekanikerlærling.
Kristian fortæller blandt andet om episoder hvor Torkild kom på knallert fra Østervrå om morgenen for at komme på arbejde, for så til fyraften at køre hjem og hjælpe til på gården. Derefter ville de fleste af os have slappet af, men Torkild tog knallerten tilbage til Gærum for at passe tanken om aftenen. Altid ihærdig og hjælpsom.

Kristian kørte værkstedet og tankstationen videre i 4 år indtil 1973 (Se nedenfor: Kristian står i kedeldragten og servicerer postens Renault).

I 1973 gik Kristian over til traktorsalg og i samme ombæring blev tankstationen nedlagt.

I de næste 19 år frem til 1992 hvor nedenstående billede er taget, greb det om sig med byggeriet. Derfor måtte huset rives ned og vige pladsen for en flot parkeringsplads foran firmaet.

I 1997 overtog Torkild firmaet efter at have arbejdet hos Gærum Auto- og Traktorværksted i 28 år. I forbindelse med overgangen drev Torkild værksted på den ene halvdel af matriklen og Kristian fortsatte sit bilsalg på den anden halvdel. Dette ophørte i 1999 hvor Torkild fik byttet "Øhr" i "Øhrgaard biler" ud på gavlen med "Tou" - Så der i stedet stod Tougaard biler. (Se nedenstående billede fra overgangen)

I sommeren 2016 blev naboejendommen købt og 21. december blev nedrivningen påbegyndt.
Indtil da havde der været 30-35 biler på lager og efter nedrivningen af nabohuset var der pludselig plads til dobbelt så mange.
Samtidig med alt dette blev udstillingen også totalrenoveret med loft til kip, nye lamper, vægge, gulv og inventar.
Nedenstående billeder er fra 13/2-2018 som firmaet fremstår idag med 70 salgsbiler, 9 lånebiler og en servicebil. 


Lidt om Torkild...

 

Torkild er født 15. marts 1953 og er vokset op i 9750 Østervrå.

Som 16 årig gik han ud af Torslev Centralskole med følgende udtalelse:

 

 Herefter gik han som skrevet længere oppe, i lære hos Kristian Øhrgaard hos Gærum Auto og Traktorværksted. Se nedenstående billede af lærekontrakten. (På daværende tidspunkt fik Torkild det samme i timeløn som en liter benzin til hans knallert kostede)

Årene gik og Torkild har i følge Kristian haft en stor del af æren i forhold til firmaets fremgang og gode ry. Nedenfor er en artikel fra Kristian og Torkilds 25 års jubilæum.

I dag bor Torkild 100 meter fra værkstedet og har gjort det siden 1990. Han bor i det ældste hus i byen nemlig den gamle smedie fra 1880. Se nedenstående regning fra da huset blev bygget.
Hele 2.100,- kostede det at opføre!